marți, 5 septembrie 2017

Draperiile, o solutie de protectie personalaDraperiile, o solutie de protectie personalaDe ceva timp am învăţat multe despre ce înseamnă să locuieşti la parter. Nu că n-aş fi ştiut, că la parter am locuit dintotdeauna, dar cu anumite lucruri nu m-am confruntat până acum.

Prima dată am văzut o căciulă şi un cap la geamul meu. Era miez de noapte şi eu stăteam pe net. M-am apropiat de geam, dar vizitatorul nocturn dispăruse şi am crezut că poate era o creangă de vişin mişcată de vânt. A doua zi dimineaţă, am găsit scara pisicilor mutată sub geamul meu. Vizitatorul nocturn a mai fost de câteva ori, să vadă ce mai fac. Şi din nou găseam scara pisicilor sub geam, că altfel nu avea cum să ajungă să vadă înăuntru.

Vara asta, când mi-am mutat sediul "de lucru" în sufragerie, la o bucată de noapte cineva mi-a bătut în geam şi a cerut nişte apă. Nu era singur, o altă siluetă masculină aştepta pe trotuar. M-am agitat, am ţipat că sun poliţia şi indivizii au plecat. Şi azi mă întreb de ce n-au cerut apă la restaurantul din colţ, unde era o nuntă?

Am început să mă sfătuiesc cu prietenele şi vecinele cum să fac. Obloanele sunt bune, dar nu-mi plac, la fel şi gratiile, care nu doar că m-ar împiedica să spăl geamurile pe-afară, ci ar avea şi aerul acela de închisoare. Jaluzele nu le-am suferit niciodată, iar o prietenă mi-a spus să-mi pun draperii groase, late, să acopere bine geamul în lateral. În acest fel nepoftiţii nocturni nu reuşesc să vadă ce este în casă, şi eu dorm foarte bine, că nu am somn dacă pătrunde vreun fir de lumină în dormitor.

Draperiile, o solutie de protectie personala

La mine în cameră am draperii închise la culoare, însă acum caut ceva potrivit şi pentru sufragerie şi bucătărie. Mă inspir de pe site-ul curtainshomesale.com pentru design şi aranjament, apoi o să mă hotărăsc ce să iau.

Apropo, ştiaţi că englezii spun draperiilor room darkening curtains? Eu până acum credeam că doar curtains ori drapes este suficient ca să se înțeleagă la ce mă refer :)Dacă ți-a plăcut ce ai citit, distribuie să afle și prietenii tăi!8 comentarii:

 1. Pe langa draperii care sunt foarte utile si elegante si obloanele sunt foarte bune si foarte folositoare. Eu optez pt ambele in noua lovuinta 😁.

  RăspundețiȘtergere
 2. eu sunt in cautarea unora mai inchise la culoare. am deschise cam peste tot. voi arunca o privire pe site :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Cele mai utile mi se par obloanele. Si parintii mai locuiesc la parter, iar fara obloane ar fi teribil.😂

  RăspundețiȘtergere
 4. Am locuit si eu cativa ani la bloc. Nu cred ca m-as simti prea in singuranta sa locuiesc la parter. Se pare ca ai avut parte de cateva peripetii. Cat despre draperii, si eu sunt in cautarea unora noi. Tot asa groase si inchise la culoare. O sa arunc o privire si pe site-ul recomandat de tine. :D

  RăspundețiȘtergere
 5. Vai ce de episoade ai experimentat!!!! Sper sa treci peste ele!
  Si eu am avut de-a face mult cu alegerea draperiilor! Intr-un sfarsit am achizitionat ceva frumos si care m-a scapat de lumina.... si eu stau la parter :P

  RăspundețiȘtergere
 6. Draperiile te feresc de vecinii curiosi dar si de soare sunt un must have.

  RăspundețiȘtergere
 7. Ador draperiile. Sunt prietenele mele cele mai bune, în special dimineața!

  RăspundețiȘtergere
 8. Intotdeauna am avut draperii inchise, ca doar pentru asta le-am si cumparat. Sa tina la departare privirile curiosilor ��

  RăspundețiȘtergere

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.