vineri, 4 august 2017

Leapsa verii



Leapsa verii
pe malul Atlanticului, în Portugalia - poză din albumul personal
Leapsa asta am vazut-o la Mihaela si am preluat-o pentru ca mi-a placut. Cine doreste, e liber s-o ia :)

1. Ce îți place cel mai mult vara?

- faptul că este vacanță și că pot dormi cât vreau și când vreau. Că uneori nu dorm deloc toată noaptea și mă uit la filme sau seriale, e partea a doua :D

2. Te bronzezi cu ușurință sau te arzi?

Mă bronzam mai greu, dar nu mă ardeam. Folosesc trecutul pt că nu am voie să fac plajă de vreo 20 și ceva de ani și am respectat indicația asta medicală cu foarte mici excepții. Într-una din aceste excepții eram în Grecia, am stat cu spatele la soare, pe plajă la Paralia Katerini, vreo 3-4 ore, vorbind cu ghida. Totuși am mai intrat și în apă. M-am ars de nu m-am văzut, am consumat toată crema de plajă în 2 zile și am trecut pe iaurt. Grecesc... Nu puteam dormi aproape deloc (cum naiba să dormi pe burtă???) și până prin 2011 când am fost pe Costa Brava la Calella, n-am mai stat la soare. Dar și atunci, tot așa, am stat câteva ore, într-o după amiază târziu, în ultima zi înainte de plecarea spre casă. Ca să nu zic că am fost pe riviera spaniolă și n-am făcut plajă deloc.

(Știu, unii consideră că mă dau mare că merg în țări străine. Treaba lor ce cred. Eu ultimul concediu în România l-am făcut în 2004, la Saturn, și atât de prost a fost totul, că mi-am jurat să nu mai las niciodată banii hotelierilor români, plini de fițe, nesimțire și mârlănie, goana după bani fără acoperire în servicii fiind bonus. Și mă țin de cuvânt. )

3. Băutura pe care o preferi.

- apa. Dacă e să fiu la o petrecere festivă, lichior, vin alb dulce, șampanie.

4. Mâncarea pe care o preferi.

- carnea de pui, salatele, unele prăjituri (dar nu fac, ca să nu fiu nevoită să le mănânc), ciocolata. Ca bucătărie, prefer pe cea italiană, dar din cauza maică-mii, căreia trebuie să-i gătesc ce vrea ea, nu știu dacă apuc să mănânc paste o dată, de două ori pe an, când ies pe la vreun restaurant. Anul ăsta încă n-am pus gura pe vreo mâncare italiană.

5. Piesa vestimentară care îți place cel mai mult.

- pantalonii. Nu că mi-ar plăcea, dar sunt atât de comozi încât de peste 10 ani nu mai port rochie sau fustă.

6. Oja preferată.

- rareori îmi atac unghiile cu ojă (are o mulțime de substanțe agresive, oja asta...), însă îmi place sideful, dar pentru că nu mai arată ca acela din adolescența mea, adică foarte bun și asemănător cu sideful de scoică, dau cu ojă de tip pastă, dar să fie lucioasă și mai ales roz, bej, camel, culori deschise, clasice.

7. Produsul cosmetic preferat.

- nu mă mai machiez de mulți ani și nici nu folosesc creme sau alte produse opționale în mod constant - asta n-o făceam nici înainte. Și să știți că se simte la buzunar :) oricum, rujul. Gelul de duș, săpunul, pasta de dinți, apa de gură și șamponul sunt cosmetice obligatorii.

8. Ce parfum folosești?

- Aqua di Gio de la Armani și Au the blanc de la Bvlgari.

9. Munte sau mare?

- mare, normal. La munte m-am născut, sunt arhisătulă de el.

10. Activitatea preferată.

- leneveala? :) nu, că aia e inactivitate... să mă dau pe net.

11. Vacanță activă sau leneveală?

- leneveală, of course!

12. O amintire amuzantă.

- eram studentă (prin 1987-88) și mergeam cu colegele la ziua uneia dintre noi, la Brașov (din București). Ca să ajungem în timp util - că pe atunci aveam cursuri și sâmbăta - ne-am hotărât să luăm internaționalul care avea la coadă vreo 2-3 vagoane pentru intern. Bineînțeles, voiam să mergem cu nașul. Dar nașul n-a vrut să ne ia banii, deși nici amendă nu ne-a dat și ne-a dat jos din tren la Ploiești pe motiv că o să fie supra-control. Fetele s-au panicat, și eu cu ele, și am zis "hai în ultimul vagon", că era plin de navetiști sau așa ceva. Oricum, era foarte aglomerat și abia ne-am făcut loc să intrăm și să stăm înghesuite pe culoar, printre alți călători. Eram ca sardelele și din acest motiv, conductorul n-a mai avut cum să vină să verifice biletele. Când am coborât la Brașov, conductorul ne-a văzut și efectiv s-a frecat la ochi, că nu-i venea să creadă că ne urcasem înapoi în tren... dacă n-a vrut cu bani, am mers gratis.... :D


Dacă ți-a plăcut ce ai citit, distribuie să afle și prietenii tăi!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.