vineri, 11 august 2017

10 lucruri pe care nu le-am mai facutO leapșă preluata de la Rodica Mihaela, care si ea a preluat-o de la Cristina, care si ea a preluat-o de la Anto. Iar Anto cred ca o stie de mai demult, ca acum vreo cativa ani as zice ca am mai vazut-o pe bloguri desi sub o alta forma si cu mai multe puncte.

Deci, așadar și prin urmare, vorba de duh și de zâmbet a unui fost profesor de la facultate, care, așa cum îi stă bine unui geograf de marcă, a murit recent, pe la Marea Moartă, să mă gândesc la 10 lucruri pe care nu le-am mai făcut până acum, dar zic să fie lucruri pe care alții le fac în mod obișnuit, nu ceva de genul că eu n-am fost pe Lună.

1. Nu mi-am făcut manichiura, nici la salon și nici altfel.

Am niște unghii, vaiiiiii, mama lor, mi se exfoliază de când le știu, sunt fragile, cresc sub formă de evantai, și le dau eu lor o manichiură de nu se văd. La cratiță cu ele! Pedichiură, coafură, machiaj, da, dar manichiura.... într-o altă viață.

2. Nu m-am măritat.

Are dreptate Mihaela cu acest punct. Toate femeile se mărită; ei, dar nu chiar toate. Cine a dat de gustul singurătății, și ca să fiu sinceră, de al libertății de a face orice, oricând, fără constrângeri, știe ce știe ;) Nu că n-am încercat, dimpotrivă, mi-am și dorit când eram mai tânără, însă fac parte din categoria aia de oameni etichetați drept dificili. Nu-mi place să împart spațiul cu altcineva, să fac de mâncare pt altul, să fac menaj pt altul, să cedez în favoarea gusturilor și dorințelor 'mnealui. Am făcut-o, și am avut sentimentul acela frustrant că se profită de mine. Așa că, mai bine lipsă.

3. N-am făcut copii.

Știu de ce, dar azi n-am chef să mă cert cu Dumnezeu, că fac zacuști și-mi trebuie calm.

4. N-am reușit să slăbesc și să rămân așa.

Dacă voi ați găsit metoda, lăsați-o într-un comment.

5. Nu am avut niciodată o casă.

A mea, vreau sa zic, că locuiesc în apartamentul părinților. Am avut niste tentative sa-mi iau, ba garsoniera, ba apartament cu doua camere, dar ori nu aveam bani de avans, ori era locuinta respectiva devastata si necesita investitii prea mari pentru reparatii, ori, ultima oara, banca nu-mi acorda creditul - așa de mare era salariul de profesor. Până la urmă am renunțat.

6. N-am cântat niciodată sub duș.

Și-mi pare rău, cred că așa aș face rost de un apartament bun, că ăia de deasupra s-ar muta în secunda doi.

7. N-am tăiat niciodată o găină.

Am stat la casă până la 17 ani când ne-a demolat Ceaușescu, și aveam orătănii. Nu puteam nici să mă uit când taică-meu hăcuia gâtul vreunei găini, darămite să fac eu treaba asta. În schimb mă duceam la butucul pt găinile care-și găseau acolo sfârșitul, și plângeam după ele, că eu le consideram ca pe niște animale de casă. Eu vorbeam cu ele, le mângâiam și vara le udam pe pene, crezând că le este cald, până mă hușuia taică-meu de la poiată. Probabil din acest motiv nici acum nu-mi place gustul de găină de țară și îl prefer pe cel de avicola.

8. N-am crescut câine în casă.

Doar pisici. Câini am avut când eram copil, dar afară, la cușcă. Iar când au început demolările, au început să pună otravă pentru câinii care rămâneau în zonă fără stăpân. Așa mi-a murit o cățea pripășită în curte la noi și până ne-a venit rândul la demolat, n-am mai luat câine, și nici după aceea.

9. N-am putut să învăț limba rusă.

Nici alfabetul nu am reușit să-l învăț. Terminasem facultatea, era prin 1990 și eu corespondam de vreo câțiva ani buni cu un tip din Leningrad. În engleză. A insistat să ne cunoaștem, că el vrea să mă cunoască mai bine, că hâr, că mâr. Am pus botu', deh! tinerețe fără minte, și voiam să învăț câte ceva pe limba lui, iar ai mei mă și vedeau măritată cu blondu' iar eu urlam de mama focului că nu voiam să devin rusoaică. Mă rog, sovietică, pe vremea aia. Ca să vină în țară, trebuia făcută invitație, chemare, cum se zicea. M-am dus eu la poliție, după ce i-am cerut datele lui Leo(nid), și i-am trimis actele de chemare, valabile 6 luni. Adică în acel interval el putea să intre în țară. Le-a primit chipurile târziu (scrisorile ajungeau în 2 săptămâni, dar el a zis că actele alea au ajuns în 2 luni...), și mi-a răspuns că pașaportul lui este la autoritățile locale (și noi, înainte de Revoluție, dacă aveam pașaport nu puteam să-l ținem acasă, era un act care se păstra la securitate, doar când ieșeai din țară, dacă aveai voie - că și aici era o întreagă poveste, nu oricine putea ieși din țară, nici chiar în țările socialiste - atunci ți-l dădeau să-l ai asupra ta.) deci mi-a zis că pașaportul lui nu iese de la nush ce birou decât în câteva luni de zile și că nu știe dacă mai poate veni.

De atunci n-am mai auzit nimic de el, nu mi-a mai scris niciodată. Însă ori de câte ori îmi amintesc minciuna servită drept pretext că nu poate veni la mine, mă întreb oare ce pui de cârtiță kaghebistă oi fi ajutat eu, prostește, să intre legal în Romania??...

10. N-am băut niciodată vodkă.

Nu pot bea băuturi foarte tari, dar nu-i timpul pierdut. :))) poate chiar zilele următoare voi avea ocazia. Deci, hai noroc!


Tu ce n-ai făcut niciodată din lista asta?


Dacă ți-a plăcut leapșa asta, preia-o și tu, și distribuie să afle și prietenii tăi!7 comentarii:

 1. M-am marit, inca nu am facut copii :)) Nu pot sa tai gatul unei gaini, o las pe mama sa faca treaba asta.
  M-am distrat la faza cu rusul :D

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce n-am facut din lista ta? Pai... uite, nu am invatat limba rusa. Nu ca nu as fi putut dar nu am avut ocazia sa o fac organizat. Adica la scoala. Ca poate as fi putut invata :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce n-am facut din lista ta? Pai nu am invatat limba rusa.. in rest le-am cam facut pe toate.. De fapt nici nu am cerscut caine in casa, doar in curte si nici nu am taiat eu vreo gaina :))

  RăspundețiȘtergere
 4. Bhahaha! Interesanta leapsa! Nu am baut votcă, nu am invatat rusa si nici nu am taiat gaini :)))

  RăspundețiȘtergere
 5. Mi-a placut povestea cu limba rusa :D trebuie sa preiau si eu aceasta leapsa intr-o zi :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Pai din toate nu am bifat doua- n-am crecut caine si n-am taiat gaina. Cea de-a doua mi se pare horror, asa ca pas pe veci.

  RăspundețiȘtergere

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.