marți, 13 septembrie 2016

Simbolurile de pe etichetele textilelorPostarea asta s-a nascut dintr-o pasiune "buniceasca" a mea, crosetatul si tricotatul. Ati observat ca pe etichetele din materiale textil cusute pe haine exista unele simboluri grafice, mai explicite sau mai putin explicite. Sub unele simboluri scrie despre ce este vorba, dar de multe ori desenul respectiv nu e insotit de explicatii si este important sa cunoastem ce este de facut cand spalam sau calcam respectivul material.

Asadar:

Simbolurile de pe etichetele textilelor
Simbolurile pentru spalare semnifica: a) spalare normala, b) spalare prin presare permanenta, c) spalare delicata, d) nu se spala la masina.

Simbolurile de pe etichetele textilelor
Simbolurile de spalare-uscare: a) se spala manual, b) se usuca pe franghie, c) se usuca in pozitie orizontala, intinsa pe o suprafata plana.

Simbolurile de pe etichetele textilelor

Simboluri pentru inalbitori: a) se pot folosi orice fel de inalbitori, b) se pot folosi inalbitori fara clor, c) nu se folosesc inalbitori

Simbolurile de pe etichetele textilelor

Pentru uscare la masina: a) nu se usuca la masina, b) se poate usca normal, c) se usuca la temperatura joasa.


Simbolurile de pe etichetele textilelor

Simbolurile pentru calcarea unui material sunt poate cele mai usor de interpretat, pentru ca folosesc un sistem universal aplicat si pe butoanele fiarelor de calcat: a) nu se calca, b) se calca la temperatura mica, c) se calca la temperatura medie, c) se calca la temperatura inalta.Daca ti-a folosit ce ai citit, distribuie sa afle si prietenii tai!Un comentariu:

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.