joi, 22 septembrie 2016

Putin dai, putin te tinePutin dai, putin te tine
Azi e joi, asa ca probabil geanta mea stia ca n-am ce carcoti, si ce si-a zis, hai sa-i dau Oanei subiect de cârcoteală pe blog. Carevasazica dupa 14 luni de leneveala din care 12 in concediu fara plata, mi-am luat traista-n băț și hai din nou la serviciu. (Concediul fara plata l-am luat, una la mana, pt ca avem dreptul odata la 10 ani vechime sa-l solicitam, si a doua, din motive familiale.) Neavand eu acum destui bani sa-mi iau o geanta mai de Doamne-ajuta, iar cele vechi fiind roase pe la margini si pe la manere, ori mai mici decat caietul de evaluare de anul asta care este de tip student, am intrat in cel mai apropiat magazin cu de toate pe care-l am in calea mea de la serviciu acasa. Pentru pietreni, magazinul care e pe locul fostului gostat de pe vremuri, din Precista, pe colt, la intersectia Decebal cu Liliacului.

Putin dai, putin te tine
Intru, vad genti la 50 de lei bucata si ma bucur ca fraiera ca n-o sa ma coste una-doua sute de lei o geanta mare, asa cum aveam nevoie si o sa-mi iau si eu ceva mai ieftin. Ma gandeam ca pentru naveta e numai buna o geanta de piele sintetica, pentru ca de purtat zilnic se roade la fel si una buna, din piele adevarata. Insa nu mi-a dat prin minte ca zicala aia, cu putin dai, putin te tine, o sa-si arate valabilitatea la numai cateva zile de la cumparare. N-are nici doua saptamani de cand o port, ca maine le-ar fi implinit, si azi, mergand pe strada, se rupe unul din carligele metalice care sustin manerul lung, de purtat pe umar. Nu-mi dau seama cum, pentru ca exact la asta m-am uitat cand am luat-o, sa fie o geanta la care sa nu se rupa cordonul asta de umar, ca mi s-a mai intamplat, insa la greutati mari si la genti de voiaj, nu la o geanta de oras. Si nici gand sa se rupa cordonul de umar la doar cateva zile de purtare.

Da' asa o las si eu. Legata, apoi cârpită, caut un alt carlig sau o bucata de piele adevarata s-o peticesc. Alta imi iau la vara, cand o sa plec in concediu. Lucruri scumpe si proaste am mai vazut, dar ieftine si bune, chiar ca nu!


Un comentariu:

  1. Si uite asa se adevereste vorba romanului: "...Putin dai, putin te tine" ,dar si faptul ca niciodata nu vom gasi lucruri ieftine si bune .
    De tinut minte pentru alta data...!

    RăspundețiȘtergere

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.