sâmbătă, 3 septembrie 2016

Cum sa pui comentarii facebook la o postare pe blog(spot) - varianta simplaLa sugestia unei cititoare dragi mie, azi voi scrie despre cum se pun comentariile facebook pe blog, daca nu ai o tema cu astfel de comentarii deja setate.

Mai intai trebuie sa ai un anumit script facebook in codul html al blogului tau. Cauta-l, ca daca il ai, vei sari peste acest pas.

Asadar pasul 1, se insereaza scriptul urmator in codul html al blogului (mergi in pagina de control, meniul din stanga, click pe "sablon", apoi click pe "editati HTML"). Cauta tag-ul /body  scris intre paranteze ascutite, si plaseaza scriptul de mai jos exact deasupra parantezei respective (daca-l ai deja, treci direct la pasul 2). Dai "salvare sablon", iar daca apare ca ar fi erori si nu-ti accepta scriptul, atunci iti recomand o solutie foarte simpla, pe care o poti folosi ori de cate ori ai de pus un script pe blog. Din pagina de control, meniul din stanga, dai click pe "aspect". Acolo, in footer (partea de jos), exact deasupra elementului "atribuire", sau pe coloana din dreapta sub ultimul element pe care-l ai in sidebar, adauga un obiect gadget de tip HTML/java, fara sa-i dai un titlu anume (pentru ca va fi invizibil pe blog), si insereaza acolo acest script de mai jos. Salveaza obiectul gadget. Treci la pasul urmator.Pasul 2. In codul html al fiecarui articol vei insera urmatoarea linie, unde vei trece linkul blogului tau. 420 reprezinta numarul de pixeli pentru latimea ferestrei care-ti va aparea sub fiecare articol, iar 5 e numarul comentariilor vizibile. Ambele cifre pot fi modificate dupa nevoi si dorinta. Ca sa nu lipesti de fiecare data codul de mai jos si sa-ti apara automat in articolele viitoare (din pacate pentru postarile de dinainte va trebui sa faci asta manual), lipesti codul in pagina de control, meniu stanga --> setari--> postari, comentarii si trimitere, sectiunea "sablon pentru postare". Am facut un printscreen cu felul in care arata respectiva pagina pe blogul Pulbere-de-stele (la mine este un plugin mai vechi, de aceea nu apare latimea ferestrei de comentarii in codul respectiv).
Cum sa pui comentarii facebook la o postare pe blog(spot) - varianta simpla


Atentie, acum ai adresa blogului tau in fiecare postare pe care urmeaza s-o scrii. Dar de fiecare data cand scrii un articol, trebuie sa lipesti acolo linkul articolului respectiv, pentru ca in caz contrar, o sa-ti apara pe pagini toate comentariile care se dau la toate articolele tale. Adica in loc de http://blogul tau.com va trebui sa ai ceva de genul http://blogul tau.com/2016/09/articolul-de-azi.html

Asta este unul din dezavantajele plugin-ului de comentarii facebook inserat in blog, dar nu e un capat de lume sa lipesti restul linkului la fiecare articol in parte - acest link il iei din pagina unde scrii articolul, din dreapta, de la linkuri (fii atent sa ai deja titlul articolului scris in bara de sus).

Alte dezavantaje:

- comentariile apar direct sub textul postarii.
- nu sunt luate in considerare de google la fel ca si comentariile clasice, practic nu-ti aduc nici un plus pentru blog, doar usureaza actiunea cititorilor tai.
- aceste comentarii nu sunt aceleasi ca pe pagina de facebook a blogului, daca ai asa ceva, acelea sunt ceva mai complicat de inserat.

Asadar aceasta a fost varianta simpla a plugin-ului de comentarii facebook implementate pe un blog hostat de blogger (blogspot). Intr-o postare ulterioara voi scrie si cum se pun comentariile de pe pagina de facebook blogului tau, direct in articol.Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie sa afle si prietenii tai!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.