luni, 15 august 2016

Daca e sarbatoare, romanul nu munceste

Daca e sarbatoare, romanul nu munceste
Apropo, la multi ani celor care sarbatoresc azi ziua numelui, Maria, Marian, Mariana si alte derivate de la Maria, Sfanta Nascatoare de Dumnezeu.

Bun. Am terminat cu tamaierea. Acum vine comentariul meu vizavi de faptul ca romanului nu-i place munca. Sau nu la fel de mult ca neamtului, englezului sau francezului. De la unii care muncesc pe alte meleaguri europene am aflat ca restul lumii munceste in fiecare zi, ca daca o doamna are chef sa croseteze ceva pentru nepotel, croseteaza inclusiv in ziua de Craciun, ca toata lumea face ce este de facut prin casa in orice zi din saptamana, indiferent ca este sau nu sarbatoare religioasa in ziua aia. Altii n-au prejudecata aia ca nu trebuie sa faci treaba daca e sarbatoare. Pai fratilor, la noi in fiecare zi e sarbatoare, om sta degeaba toata viata?!!?

Asa ca ma gandesc ca probabil raiul e plin de romani, daca intr-adevar e asa mare pacat sa speli ca sa fii curat, sa faci mancare ca sa nu mananci vechituri, sa stai cu mana-n koor in loc sa trebaluiesti ceva prin gradina sau la un hobby, in zi cu cruce rosie, alba, verde sau galbena in calendarul bisericesc, pus la loc de cinste prin bucatariile celor de la tara, mai ales.

Oare de ce atata lene pe romani? De ce n-om avea si noi respect si cult pentru munca, asa ca alte popoare? De ce ne place sa lenevim, sa gasim pretexte (cica ne pedepseste Dumnezeu!) ca sa asteptam niste pere malaiete sa ne pice in gura direct ?

Si ma mai intreb, oare, atunci, la inceput cand s-a inventat ne-munca in zi de sarbatoare la romani, cine o fi fost cu ideea? Popa, ca sa aiba lume la biserica si sa-si umple lungile buzunare ale anteriului, sau vreun drept-credincios lovit de sfanta lene??
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.