duminică, 26 octombrie 2014

De ce nu merg la vot ...

Multi ma vor blama, vor incerca sa ma convinga sa merg, ca altfel ma vor conduce altii, ca bla-bla, ca etc-samd. Ca parca daca merg, ma conduc eu, nu altii.

Am mers de fiecare data, cu exceptia turului doi Iliescu-Vadim Tudor. Am inteles ca de nevoie trebuia sa-l votez pe primul, dar nu am vrut. Deci nu m-am dus.

Acum, sunt satula pana peste urechi de acelasi tip de campanie din ambele parti (n-am urmarit, dar maica-mea, care are o optiune, ma pune la curent cu tot ce aude la tv desi eu nu-i cer asta). Nici unul nu are vreun program, ci doar arunca cu noroi in celalalt candidat. Pana cand o sa mearga la romani tipul asta de discurs?

Eu vad lucrurile asa: am dorit schimbarea de la bun inceput, imediat dupa Revolutie - sau ce-o fi fost aia - am sperat nebuneste, am crezut orbeste, si am simtit cum musc pamantul prosteste, de fiecare data. Toti promiteau, iar cand ajungeau acolo lucrurile ramaneau la fel ca inainte. Ca si cum toti erau niste avataruri ale aceluiasi drac. Ca si cum toti ar fi manevrati de sforile acelorasi sforari, nevazuti, ultra-bogati, de dorinta carora depinde totul. Unii zic ca acestia sunt ceea ce numim plutocratie. Adica cei care conduc cu adevarat, care sunt putred de bogati si ale caror interese le servesc alesii unui popor. Si nu este obligatoriu ca acesti sforari sa fie de la noi. Nu, pot fi si straini.

Si ce mai conteaza cine sunt ei, daca nevoile noastre sunt implinite numai odata la patru ani, si nici atunci in mare parte, sau sunt implinite rareori, atunci cand interesele lor coincid intamplator cu cele ale multimii? Chiar, ce mai conteaza?

De asta, dupa douazeci si cinci de ani, m-am saturat de mers la vot. Nu am ce vota. Nu am ce spera. Nu am asteptari din partea nimanui. N-o sa-mi fie mai bine nici daca merg, nici daca nu, nici daca iese unul, nici daca iese celalalt. Dar macar dezamagirea si sentimentul ca am fost tradati o sa ma ocoleasca.

Va pup si faceti asa cum simtiti!


3 comentarii:

 1. http://ceicunoi.wordpress.com/2014/10/26/de-ce-sa-nu-te-prezinti-la-alegeri-ce-facem-la-vot-ii-un-text-de-adrian-grigoriu-nom/

  RăspundețiȘtergere
 2. Vei fi dezamagita ca te-ai tradat singura. Nu trebuie sa iei de bun ce auzi , doar sa treci prin filtrul mintii tale...daca nu te simti capabila mai bine stai acasa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ce nu citesti articolul inainte de a arunca cu vorbe??

   Cred ca am trecut de mult de varsta la care ma luam dupa altii. Am destula experienta de viata incat sa stiu ce vreau si sa vad lucrurile altfel decat vrea clasa politica sa mi le prezinte. Eu am trecut de mult de faza in care tineam partea cuiva. Pur si simplu n-am nici un fel de incredere in politicieni. Indiferent de care parte si de care culoare se dau ei.

   Pana la urma jocul e acelasi: ei o duc bine, noi ducem greul. Pentru mine, faptul de a vota nu mai are nici o valoare.

   Ștergere

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.