sâmbătă, 10 august 2013

Gâturi de pui - o țeapă triplă

Ieri am dat o raită pe la piața mică din cartierul Precista (pietrenii știu care, piața Bistrița). Printre altele trebuia să cumpăr și ceva pentru mâțele mele, spancilitele lu' mama dragi, care nu mănâncă și ele ca tot pisicul, de toate pentru toți ci numai anumite cofeturi, și eu le fac mofturile, că deh! Câte mâțe are mama? patru... :D Wiskas, Miți, Mica și motanul Tom.
Și, după ce am luat tarabele la rând, m-am dus și la magazinul de apartament de la parterul blocului de lângă bodega pieței. Știți, voi, acela cu de toate, și obiecte de uz casnic și alimente, și mâncare pt animale, care e străjuit de pisici și de căței părăsiți (era, că ieri n-am văzut pe acolo nici o pisică și nici un câine).

Cer o pungă de gâturi de pui, intenționând să le dau completare la pliculețele Whiskas și la tot felul de șunci de pasăre sau pt pizza. (Tot ce costă sub 25 lei kg, dau la pisici.) Mai cumpăr câte ceva, dau vreo 26 de lei în total, vânzătoarea - o fetișcană drăguță, grăsuță și cu ochelari - îmi dă restul și îmi spune "la revedere, mai poftiți pe la noi!". Adică pa și n-am cuvinte, n-ai tu nevoie de bon. Când s-o întreb de bon se face că nu mă aude și trece rapid la clientul din spatele meu. Buuun! Fie și așa, îmi zic. Ajung acasă.

Mă uit la eticheta de pe punga de cca 1 kg, și văd că este în termen, ei, e de bine, îmi zic. Desfac punga, și dau peste 5 gâturi de 200 g fiecare, mari ca de vultur, nu de pui. Îi arăt maică-mii și-i cer o părere, iar ea zice "astea-s gâturi de curcan, fată, nu de pui!" Punga era de la o firma din Focșani, cum se vede și pe etichetă.

Deci, bon - nu, gâturi de pui - nu!
Și mai știți ce? Nici mâțele mele, nici alea gunoiere nu le mănâncă! Doar câinii vagabonzi....

De-acum o să-mi iau ochelarii la mine chit că o să fie coadă de clienți în spatele meu.


2 comentarii:

  1. Bietele tale pisicute ! S-au lins pe botic de o gustare delicioasa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da...! :) dar la cat de sclifosite sunt ele... nu mai conta, oricum trebuia sa le dau prin masina de tocat, ele nu rod bucati cu oase.

      Ștergere

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.