sâmbătă, 15 iunie 2013

Cum scoateti o capusa din piele

Nu mai departe de ieri bătrânu' de taică-meu vine disperat că nush ce îl mănâncă pe omoplat. Era o căpușă care tocmai își înfipsese coarnele în pielea lui bietu' taică-meu. Nu știm cum a ajuns acolo, fusese în pădure după hribi (mânătărci), dar cu o zi în urmă.

Am luat o lupă și am examinat-o rapid - ahhhrrr, urâte ființe!! - apoi am dat repede cu ulei (asta am avut la îndemână) și am așteptat preț de un minut, după care cu penseta am desprins cu foarte mare ușurință căpușa, întreagă, din profunzimea pielii.
Nu mai știu unde am auzit sau am citit asta, dar știu că trebuie dat cu ceva unsuros, ulei, unt, cremă, grăsime, peste căpușă, și ea nu mai poate respira (n-o fi având nas, dar așa se zice și cert este că se întâmplă ceva) și își desprinde coarnele din piele. Probabil că dacă așteptați câteva minute, se va desprinde singură de pe corp.
Apoi am șters bine locul cu spirt medicinal și am badijonat cu alcool iodat.
Zona mai era tare și încă producea mâncărime și azi dimineață, dar în câteva zile trec aceste efecte.

Am împărtășit metoda cu voi, pentru că poate nu întotdeauna sunteți aproape de un medic sau nu aveți pe moment resursele financiare pentru a merge de urgență la un cabinet medical, ca să fiți sigur că nu vor exista efecte secundare nedorite. Dacă locul este bine dezinfectat, nu ar trebui să apară semne de infecție.

Sănătate să aveți!

sursa foto: rtv.net


3 comentarii:

 1. Multumesc frumos de sfat.Chiar nu stiam asta. De tinut minte.Sanatate multa !
  Daniela

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. SI eu am incercat pt prima data sa fac asa. Si a mers chiar foarte bine!
   Multumesc, Daniela, multa sanatate si tie si o saptamana usoara!

   Ștergere
  2. Multumesc, asemenea.Daniela

   Ștergere

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.