joi, 30 mai 2013

Agenda pe cartela sau in telefon?

Asta-i un fel de cârcoteală de joi. Împotriva mea și a lenii mele.

sursă foto: freeimages.co.uk
Povestea de azi începe demuuuult, demult, pe când se potcovea puricele cu 99 de ocale de fier, pe vremea lu' Pazvante cel Pliurd. Sau surd. Sau Chior. Da' nu mai contează. Era pe vremea când Orange se numea Dialog și când Vodafonu' era Connex (mai țineți minte reclama aia? Connex gău! Ce-i al tău, i-al tău! :)) ).

Și mă duceam io, mândră Cosânzeană, cu Făt-Frumosu' meu la Sinaia. Și aveam, (de ce dreaqu' nu știu!) ca și acum, 2 sim-uri la același operator de telefonie mobilă. Și nuș cum se făcu de-am pierdut un sim - cel care nu era în singurul meu telefon de la vremea aceea, - prin microbuz, dar nu am observat asta decât când ajunsesem deja la hotel. Sau la pensiune. Sau acasă la bunică-sa. Mă rog, n-are importanță. Și brusc mi-am dat seama ce greșeală am făcut să-mi salvez aproape toate numerele din agendă pe cartela sim, păi mai bine le salvam în telefon, nu? Că uite, cartela o pierzi și rămâi cu paguba. Și, când am ajuns acasă, m-am pus pe scris pe vreo trei coli A4 toate numele si numerele de telefon pe care le știam și le aveam pe sim-ul care-mi mai rămăsese. După care am mers la Orange-Dialog, mi-am luat alt sim, activat cu numărul celui pierdut, iar Făt-Frumosu' meu s-a prezentat la mine cu un telefon Nokia nou-nouț ca să nu mai pierd cartela și de data asta. Și, uite-așa, a trecut vremea, eu am salvat noile numere în telefon, și listele alea nu le-am mai actualizat evăr.

Acum plâng în pumni iar și din nou (nu mă luați în serios cu pleonasmele, sunt doar niște figuri de stil) pen'că Nokia ăla era cu clăpiță și s-a rupt în două jumătăți cvasi-nefuncționale. Cu alte cuvinte, ecranul telefonului e mort.

Și acum Oană hăi!, ia numerele de unde nu-s! Așa-i că listele alea, scrise cu mânuța erau bune? Erau!
Eei, mi-am luat instant un telefon - Făt Frumos s-a adâncit în criză - și de atunci mă chinui să nimeresc pe neve activarea bluetooth-ului ca sa-mi descarc agenda și ce mai aveam pe acolo în laptop. Da' n-am nimerit-o, ci doar mi-am redirecționat apelurile (cum naiba am reușit așa ceva?? :o)

Așa că răspunsul meu la întrebarea din titlu e: nici una, nici alta. Pe hârtie, cu pixu', ca în epoca de piatră.


Și dacă plouă, atunci ce mă fac?


2 comentarii:

 1. Tehnologia este o capcana din acest pct de vedere. Il face pe utilizator dependent de ea. Iar aparatele se strica, se fura, se schimba. Pe tel numerele importante,frecvent folosite. In rest,agenda de hartie e sfanta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aveti perfecta dreptate. Insa nu m-am gandit ca se poate duce ecranul si la telefoanele obisnuite, credeam ca numai la Galaxy-urile astea cu touch screen apare problema asta.

   De-acum chiar ca m-am invatat minte! d(

   Ștergere

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.