miercuri, 8 august 2012

Despre liste, paraliste si listute

Ei, nu, ca m-am enervat auzind-o pe o moderatoare de la Realitatea tv cum ca persoanele din listele permanente sunt cele care au semnat cand au fost la vot!!!!!!!!!!!!!
Doamne!!! ca maaaaare Ti-e gradina!! Cine o fi pus-o pe distinsa moderatoare sa spuna ineptii in direct?!?!?!

Io stiu asa: pe listele permanente sunt cetatenii cu drept de vot avand domiciliul in RO: ce inseamna asta? Inseamna ca tot omul care nu a cerut schimbarea cetateniei si care are domiciliul stabil in Romania - inscris in pasaport/carte de identitate - este inscris in acele liste.

Cei care au cetatenie romana, dar in acte figureaza cu domiciliul in alta tara, pot vota unde vrea muschiu' lor (sic!) dar sunt trecuti pe niste liste separate, in momentul in care se prezinta la vot cu buletinul/pasaportul - iar acele liste se numesc liste speciale.

Problema intervine cand coana Leana sau nea Nelu, cu domiciliul din acte in Romania, si care se afla, in mod legal, pe listele permanente, sunt plecati de ani de zile din tara ca sa spele la kur italieni invalizi sau culeg capsune prin peisajele iberice. Ei, astia nu vin sute si mii de km in tara sa voteze, se duc la ambasade sau la consulate, unde sunt trecuti tot pe listele speciale de vot. Ceea ce nu este corect, pt ca ei apar de doua ori in listele electorale, si in tara, unde au domiciliul, si la ambasada unde au votat!

Plizzz, ziceti-mi unde gresesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.