duminică, 8 ianuarie 2012

De ce-mi place Lyoness? Inceputul.

De ce-mi place? Pentru ca e foarte altfel decat alte retele, si pentru ca le seamana, in acelasi timp. 

Am activat mai multi ani - intre 1996 si 2005 in retelele California Fitness si Amway. Am invatat sistemul, teoretic, pt ca practic nu-mi era usor sa cumpar lunar produse de cca 100 de dolari si apoi sa incerc sa le vand. Suplimente alimentare nu aveam nevoie iar detergentii ma tineau mult prea mult ca sa cumpar lunar.  Pana la urma am iesit, din ambele retele.

Apoi am dat peste Lyoness. Mi s-a spus: nu vrei un card de reduceri la cumparaturi? Cum sa nu vreau, cine nu ar vrea?!!? Si in cateva zile aveam cardul in cutia postala.

Mai departe o sa spun cate ceva din ce am invatat eu despre Lyoness, iar daca tu ai nimerit pe aceasta postare, si nu te intereseaza nici sa faci bani, si nici sa ai discounturi la cumparaturi, poti sa inchizi pagina, acest articol nu este pt tine.
Dar daca vrei sa ai parte de reduceri la orice cumparatura, sau sa faci bani, atunci citeste mai departe.

Deci, ce-i cu Lyoness asta. Intr-un fel, este o retea de tip mlm, dar are cateva diferente esentiale care m-au facut sa-mi doresc cardul. Sa va spun care sunt acestea:
- in Lyoness nu trebuie sa cumperi un kit de incepator, nu este nevoie de asa ceva, si nu trebuie sa cotizezi anual pt o revista a retelei care nu merita banii.  Tot ce ai nevoie este un card de reduceri la fiecare cumparatura, cu numele tau pe el iar cardul cashback este gratuit.

- in Lyoness nu esti obligat sa cumperi lunar niste produse de care nu ai nevoie. Cardul Lyoness iti asigura reduceri la cumparaturile tale curente, de la magazinele inscrise, iar la sfarsitul anului iti scoti banii economisiti astfel si faci ce vrei cu ei. Sigur, poti sa nu cumperi de la magazinele inscrise in Lyoness, si sa nu folosesti deloc cardul. Dar daca il ai, de ce sa-l tii de pomana in buzunar?  :)

Magazinele si firmele inscrise in Lyoness sunt magazinele si firmele la care mergi de obicei sa cumperi de mancare, haine, pantofi, bijuterii, benzina, rechizite, imprimanta, masina de spalat, etc. Sunt firmele de telefonie mobila la care esti oricum abonat. Sunt restaurantele in care si asa intri din cand in cand, sunt hotelurile si pensiunile la care tragi cand mergi in delegatie sau in weekend. 

Si sunt toate acestea si in tarile in care tu alegi sa-ti faci vacanta, pentru ca Lyoness este o retea pornita in 2003 in Austria si care astazi fiinteaza in mai toata Europa, SUA, Canada, Brazilia si cateva tari arabe, deocamdata. (lista tarilor aici: http://www.lyoness.net/ro/international.aspx)

Iar daca tot e vorba despre comerciantii tai arhicunoscuti, de ce sa nu obtii reduceri ori de cate ori le calci pragul?

Aici: http://www.lyoness.net/internal/ro/cashbacktype/allcard  gasiti firmele partenere Lyoness, puteti face selectia pe produse din lista care apare in stanga paginii. 
Printre ele se afla: Vodafone, LukOil, House of Arts, Leonardo, Praktiker, Diverta, Flanco, Domo, Hotelul Ibis din Bucuresti (fost Nord), si multe, multe altele.

In Piatra Neamt in reteaua Lyoness sunt:
 • magazinele Orion, Praktiker, Leonardo, Levi's, Domo, Flanco, House of Arts, 
 • farmaciile Popârlan si Ardealul
 • restaurantul Troian, pizzeria La Terazza, 
 • Uniservice Graitaru, benzinariile LukOil
 • hotelul Central Plaza
 • libraria Sedcom Bibliopolis
 • scoala de soferi Festina Lente
 • autogara Minuţ
 • libraria Diverta
 • Rusu Construct,
 • Vodafone
plus inca vreo cateva societati (data viitoare pun toata lista).

Pe scurt in Lyoness poti alege 3 cai:
- unu - sa nu faci nimic cu cardul tau (daca ai intrat de gura cuiva, de jena, datorita unei mici minciuni cu care ai fost agatat, sau din oricare alt motiv)
- sa beneficiezi de reduceri la produsele si serviciile firmelor partenere.
- sa-ti faci propria retea si sa faci bani. Nu bani, de fapt, ci BANI.

Cum asa? Nu chiar foarte simplu, cu ceva munca, pana cand reteaua ta porneste singura, cum spunem noi.
Marea majoritate aleg varianta unu, adica sa nu faca nimic cu cardul cashback. O parte aleg doar sa beneficieze de discounturile la cumparaturi. Si altii, mai putini, aleg sa se implice si sa castige bonusuri din ce in ce mai mari. Ei sunt cei care fac diferenta.

Tu din ce tabara vrei sa faci parte?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.