miercuri, 18 ianuarie 2012

Cum ne vad ei


Ce mai gasim prin presa de azi despre cum au ajus protestele romanesti la urechile cancelariilor Europei. Au ajus bine si corect, zic eu:

Noul preşedinte al Parlamentului European, socialistul Martin Schulz, a recomandat, miercuri, Guvernului român să-i ia în serios pe protestatari, avertizând este periculoasă împletirea sentimentului de disperare cu retorica rasistă şi xenofobă.


 "Recomandarea mea către guvernele din toate ţările şi din România în special, dar şi din Bulgaria, însă în România în mod specific, este să-i ia în serios pe acei oameni care au ieşit pe străzi pentru că nu mai au nicio speranţă pentru viitor...


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/pre-edintele-pe-catre-guvernul-boc-lua-i-i-in-serios pe-protestatari_905400.html


Alt articol:


Intrebat dacă situaţia politică din România seamănă cu cea din Ungaria, iar Băsescu este un lider autoritar, liderul grupului S&D a răspuns: "Din experienţa mea şi analizând ceea ce se întâmplă în România, aş spune că Traian Băsescu este un lider autoritar şi cred că ar fi bine dacă s-ar schimba şi ar opta pentru dialog, în special cu societatea civilă".


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/swoboda-face-portretul-lui-basescu-e-un-lider-autoritar-ar-face-bine-sa-opteze-pentru-dialog_905409.html

Cat despre motivele iesirii in strada, eu nu as zice ca ele sunt doar strict referitoare la banii putini in pensii si salarii. Mie de la bun inceput protestul mi s-a parut a fi impotriva coruptiei si pentru sustinerea valorii profesionale si morale.
Cum toata clasa politica de la noi este corupta, oamenii nu mai vor pe nimeni si nu mai au incredere in nimeni.

Cu toate astea nu pot sa nu dau o bila alba guvernului Tariceanu. Nu sunt singura care pe vremea aceea a dus-o bine.

Ca la urma urmei, nu le-ar fi mult mai bine si lor, celor de sus, daca s-ar asigura mai intai ca ne-au oferit toate conditiile pt ca noi, cei de jos, sa fim multumiti ? Daca masurile de austeritate nu ar fi cuprins categoriile de oameni cu venituri foarte mici, mai era azi in strada vreunul? Foarte probabil ca nu.

Mai tineti minte dupa '90 cum spuneau multi ca daca Ceausescu le-ar fi dat de mancare romanilor, era bine mersi pana la adanci batranete si nu l-ar fi dat jos nimeni. Dar se pare ca de la un moment dat incolo, betia puterii aduce si multa orbire pe langa sentimentul ca esti de neclintit.
-------------------

P.S. Nu ma pot duce la culcare pana nu zic ca de dupa seara de duminica, deci de dupa cele doua seri de proteste adevarate, si mai inflamate si mai pasnice, dar autentice, de luni incoace parca asist la un soi de campanie electorala. Brusc, de unde protestele erau ilegale sambata seara, acum toti se dau pe langa protestatari si ii sustin. Ultimul de care tocmai am citit, ministrul Igas......
Pai ce fel de protest impotriva sefului tau e ala in care seful vine si-ti spune ca e de acord cu tine si ca e ALATURI de tine ???!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.