duminică, 22 ianuarie 2012

Amintiri de duminica

Asa este, nu e vineri :)

Dar amintiri am de povestit.
Imi amintesc ca la Revolutie, in '89, ziceam ca daca s-a terminat cu comunismul ar trebui sa vina Regele. Si apoi mi-a trecut de-a mai zice, pt ca eram privita lung, pe sub sprincene cam incruntate. Dar nu am incetat sa gandesc si sa simt asa.

Anul trecut, parca mi-au sarit in ochi niste evenimente, poate ca nu tocmai scoase in lumina reflectoarelor de presa, dar eu le-am citit, le-am digerat si mintea mea a facut niste legaturi (nu dati :)) de la o fosta SF-ista era de asteptat! ).

Mai intai mi-a sunat altfel in urechi cand am auzit ca Mihai I a rupt legaturile cu casa de Hohenzolern si a ramas cu titulatura "de Romania", asa cum dorise bunicul lui (unde poate gresesc, corectati-ma, nu sunt foarte tare la istorie).

Apoi a fost discursul Regelui in Parlament. Ca din intamplare, dau peste un articol de-al lui Ion Cristoiu, in care aceasta face o analiza punctand ca acest tip de discurs il face un rege in exercitiu, nu unul care nu mai are aceasta functie. Articolul este aici: Discursul_Regelui_Mihai-decriptat_de_istoricul_Ion_Cristoiu-_-A_fost_mesajul_unui_rege_in_exercitiu

Mi-am zis ca toate astea nu pot fi intamplatoare. Si se pare ca nici nu sunt.
Azi rasfoiesc presa si gasesc mai multe articole despre Casa Regala de Romania: casa-regala-intreaga-familie-regala-este-alaturi-sufleteste-de-toti-cei-care-au-in-aceste-momente-nevoie-de-incurajare-si-solidaritate-152471.html

prima-reactie-a-casei-regale-a-romaniei-dupa-protestele-din-tara-152451.html

Liviu Mihaiu e acum in direct, cu Briana Caragea, si si-a inceput emisiunea spunand ca "istoria se repeta".

Daca firele rupte candva, se leaga la loc, e semn de normalitate. De ce a trebuit sa asteptam atat? Poate ca Brucan a avut dreptate cand a zis ca vor trece doua zeci de ani pana cand "stupid people" se vor trezi. Doar ca si-a ales prost expresia si multa vreme l-am inteles gresit.

Un comentariu:

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.