vineri, 4 noiembrie 2011

Mess-ul si functia invisible :)

Rasfoind azi netul dau peste un blog si un articol interesant: http://voceacelorcaretac.wordpress.com/2011/11/01/de-ce-stam-invisible-pe-mess/

M-am simtit oarecum cu musca pe caciula, pt ca si eu, la vremea cand eram "disperata" dupa mess, stateam pe invisible. Iar fata are dreptate: ce rost avea o astfel de optiune la un program menit socializarii si comunicarii?!?!?! Just, nu?

Dar dincolo de obiectiile ei, firesti, de altfel, sa vedem pentru ce nu stateam eu pe vizibil. Ca la inceput, cand de-abia aveam net de la Ambra si nu mai trebuia sa merg la teatru, la internet-cafe-ul de la subsol, sau la netul de langa Buon Gusto (ce vremuri! mai tineti minte? :)) ) stateam pe mess pana pe la 3 dimineata si mergeam mai mult decat chiauna la scoala. [De aia ii inteleg pe elevii care au devenit, ca si mine, internet addicts]. Dar la un moment dat aveam peste suta de prieteni pe mess si ma abordau mai multi useri odata, asa incat uneori aveam si cate 9-10 ferestre pe care vorbeam simultan. Fara mişto. Odata am avut deschise 17 ferestre de mess! Si butonam pe toate 17,  raspunsuri! Acuma nu ma intrebati daca nu mai incurcam destinatarii mesajelor mele :D

Insa dupa vreo 8-10 luni de mess-uiala, nu stiu cum, asa, deodata, parca mi s-a luat de stat de vorba la simultan. Ba chiar mi s-a luat de socializat pe internet cam de tot. Si am inceput sa stau pe invisible si sa discut doar cu cine ma interesa - de regula o singura persoana per sesiune.

Acum vine partea cu "de ce pe invisible"? Pai pt ca era mai comod sa creada unii ca nu sunt decat ca sunt. Exista si lume suparacioasa: "Aha, sta pe invisible, deci nu vrea sa vb cu mine :((( " Pt ca daca esti busy, se gasesc 5-10 din astia sâcâitori care sa te deranjeze, ca sa se bage in seama ca sunt si ei pe acolo. Si in loc sa-ti vezi de convorbirea ta care te intereseaza, hop! o fereastra cu un hello-bla-bla pe care daca n-o vezi la timp, tastezi la ea raspunsul pt celalalt. Asa ca, modul invisible e sfant pt cine chiar nu doreste sa fie deranjat in timpul unei conversatii sau chiar are o treaba si asteapta vreun raspuns important cu mess-ul deschis.

Insa cum de la o buna bucata de vreme am treaba, dar nu mai astept raspunsuri pe mess, l-am eliminat de tot din viata mea, ca si pe yahoo, pe care rar mai intru sa-mi vad mesajele, preferand din multe puncte de vedere platforma gmail pt mesaje si face-book-ul pt conversatii (chat-ul e tot inchis, insa :)) ).


Va pup pe azi, ca eu merg sa ma culc!

Auguri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.