sâmbătă, 16 iulie 2011

Hotii la zmeura

Stiu, din afara este amuzant, si chiar si din interior, in calitate de hoţ. Doar pentru mine si ai mei batrani, mai ales pentru taica'meu, situatia asta care dureaza de cel putin o saptamana, nu este placuta.

Da, avem niste zmeuris in curte, exact in coltul exterior al blocului, unde este camera mea. De cand au inceput sa se coaca fructele, vin fel de fel de pofticiosi. Majoritatea atentionati fiind, nu au mai revenit. Dar cativa nesimtiti, probabil elevi de liceu, au venit azi cam a sasea oara. A sasea oara de cand ii alung, ca de vreo 2 ori, la inceput, nu le-am zis nimic, am crezut ca-si fac pofta si pleaca.

Ieri am reusit sa-i pozez si cand comutasem pe filmare a intrat batranul de taica'meu si i-a alungat.
Azi, doi dintre nesimtiti au venit pe ploaie la furat. Bineinteles, i-am alungat inainte sa poata pune mana pe vreo fructa, desi ma tem ca deja nu prea mai au ce sa manance.

In total cred ca gasca asta de liceeni numara vreo 5-6 infractori (ca oare cum se numeste atunci cand intri pe un teren care nu e al tau si iei ceva ce nu-ti apartine?) din care am retinut doua nume: Bianca si Alex.
Mai inainte, dupa ce scrisesem primul paragraf din acest post, o alta ţopârlancă nesimţită, majora si vaccinata, ca sa zic asa, cu un copil de vre-un an doi dupa ea, culegea de zor cele cateva zmeure crude care au mai ramas. Cand m-a vazut vita incaltata ca apar la geam s-a retras dintre crengile de zmeur si a plecat agale mai departe, ea mancand din fructe, ca o nemernica ce se afla, si nedandu-i copilului, asa cum ar fi fost normal.

Da' ce este normal in Romanica? Hotii sunt la ordinea zilei, cred ca aceea anormala sunt eu. In alte tari iei amenda grasa numai daca indraznesti sa pui mana pe un strugure din via cuiva sau daca iei frunze de vita de vie sa faci sarmale. Poti scapa cateodata cel mult plecand rusinat (oare???) in fluieraturile si huiduielile localnicilor.

Asa ca, am de gand sa stropesc zmeurisul cu ceva, asa ca macar sa tina minte vitele incaltate care vin la furat (uitasem ca visine nu am apucat macar sa gust din copacul meu care rodeste pt prima data, visinele sunt de mult furate, toate odata intr-o singura noapte) si sa ocoleasca zona curtii interioare a blocului meu.

P.S. Pentru cultura generala a copitatelor cu adidasi: zmeura nu creste spontan printre blocuri, băi! A adus-o batranul meu tata de pe Ceahlau! Asa ca daca vreti fructe, marş in padure, aduceti butasi, plantati-i, ingrijiti-i pana se prind, asteptati sa creasca si sa rodeasca si dup'aia sa dea Dumnezeu sa vina fel de fel de mârlani sa va fure fructele sa nu apucati sa gustati nici o boaba! Sa vad, v-ar conveni?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.