sâmbătă, 30 iulie 2011

Din nou, despre iaurt...

Tot primita forward. Si din nou, simt nevoia sa spun ca nu cred 100% ceea ce scrie in aceste mesaje, desi poate ca ar fi ceva cat de cat adevarat. Totusi, desi eu prefer produsele lipsite de conservanti si chimicale, cred ca acest articol este o exagerare.

Gigantul producător de iaurturi nu va mai promova în reclamele sale din Statele Unite benefiiciile pentru sănătate, în cazurile Actimel şi Activia, deoarece s-a descoperit că de fapt acestea nu au atributele pretinse.  [...] 
Putina lume stie ce mananca. Si mai putina lume citeste ambalajul la ce mananca. Iar si mai putine lume are notiuni de microbiologie. Iaurturile probiotic, o inventie a concernelor americane, contin bacterii care nu au fost folosite inainte niciodata in alimentatie. Una din aceste bacterii este specia “Bifidobacterium bifidum”. 

Aceste bacterii se gasesc de fapt de obicei in flora vaginala, in rect, si in tractul uro-genital, in excremente de porci si alte animale. Aceste bacterii nu sunt prezente in mod normal niciodata in intestinele subtiri, in stomac sau in gura. Ele nu supravietuiesc de regula acidul din stomac atunci cand sunt ingurgitate pentru a nu perclita flora din intestine, in special din cel subtire. Concernele nu numai ca ni le-au introdus in iaurturi, insa mai le-au si modificat genetic ca sa supravietuisca acidul din stomac. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.