sâmbătă, 23 iulie 2011

Bani pe net - 1

Probabil ca multi dintre voi stiu ce inseamna expresia "bani pe net". Dar la fel de probabil altii, inca nu au aflat sau stiu prea putine despre site-urile ptc.
Nici eu nu ma pot lauda ca stiu cine stie ce, dar cate ceva, tot am invatat despre aceasta modalitate de a face bani - va rog nu va imaginati sume imense! - din plata per click = ptc (pay to click).

Este vorba despre site-uri care ofera o plata ca sa dai click pe reclame. Adica acele site-uri sunt un fel de intermediar intre cel care-si face reclama si cel care o acceseaza.

De cateva luni m-am inscris si eu pe mai multe asemenea site-uri, initial erau cred peste 25. Intre timp unele au disparut, altele nu. Am invatat ca sunt site-uri ptc care dupa 5-6 luni clacheaza, dar sunt altele care rezista si sunt ok de cativa ani.

Pe scurt sistemul este asa: te inscrii si ti se da zilnic un numar de reclame pe care sa dai click. Sigur ca nu esti obligat sa intri in cont zilnic, dar este recomandabil sa o faci. Pentru fiecare reclama esti platit cu cel mult 1 cent, dar de obicei cu 0.001 centi sau 0.003 centi per click. Numarul reclamelor este mic, la un membru standard. Sigur ca daca ramai la acest nivel, si nici nu ai referali inscrisi de tine sau inchiriati, cu greu aduni primii 2 dolari (suma minima de plata) si astfel nu merita timpul pierdut, chiar daca nu inseamna mai mult de cateva minute.

Dar daca ai referali (alti membri inscrisi de pe linkul tau, sau inchiriati de pe site-urile respective) castigi si de pe urma clickurilor date de ei, doar daca in ziua precedenta tu ai avut activitate pe site. De aceea ziceam ca este recomandabil sa intri in cont si sa dai click pe reclame in fiecare zi.

Iar daca iti upgradezi contul de la standard la un nivel superior, ai parte de mai multe reclame zilnic pe care sa le clickuiesti si plata per click este mai mare. Nivele sunt de obicei 3 sau 4: standard, premium, golden si ultimate. La fiecare dintre ele primesti un nr. mai mare de reclame, ai dreptul la un pachet mai numeros de referali atat directi cat si inchiriati, plata per click este mai mare, iar cand esti platit pentru munca ta, nu mai trebuie sa astepti.

Plata se face instant daca esti pe un nivel superior, sau dupa un timp de asteptare (maxim 2 saptamani) daca esti membru standard. Dar trebuie sa ai cont PayPal sau pe alte astfel de site-uri cu bani.
Este bine sa aveti conturi la ambele banci online - pentru ca si PayPal si AlertPay sunt niste banci virtuale internationale - pentru ca unele site-uri platesc ori printr-una, ori prin cealalta, desi sunt si alte site-uri ptc care platesc in ambele moduri.

In episodul urmator, despre neobux, site-ul considerat printre cele mai sigure din aceasta categorie de catre celebrul PTC-investigation.com

Have fun! :)

2 comentarii:

 1. Sincer nu prea inteleg ce atata bataie cu ptc-urile astea cand dupa cum vad deja ai aflat si de google adsense. Tot una e asa ca ce rost are sa mai muncesti pe 2 centi pe diverse site-uri cand poti aduna "Pulbere de Stele", Frumos titlul blogului desi aceasta postare nu prea se incadreaza in peisaj.

  RăspundețiȘtergere
 2. De google adsense stiu din 2006 timp in care s-a adunat "formidabila" suma de 65 de euro de pe vreo 4-5 site-uri si bloguri.......
  Pe bux2get am deja 26 $ in cateva saptamani, insa acolo problema e ca poti retrage banii cand ajungi la 300 $. La restul inca nu am referali.

  Se incadreaza, ca a devenit un fel de hobby! :)

  Multumesc de vizita!

  RăspundețiȘtergere

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.