marți, 23 noiembrie 2010

Husky

Intr-o conversatie recenta o prietena imi spunea ca animalele au suflet nobil. Mi-a placut ideea asta si am meditat asupra ei, amintindu-mi cata dreptate are.

De la o vreme un caine Husky s-a pripasit pe langa locuinta mea de serviciu si apare la geam sa-i dau sa manance. Nu latra, doar uneori sare putin, cat sa-l vad ca a aparut. Probabil ca acest fel de caine nu latra, ca nu l-am auzit decat maraind intr-un fel specific, uneori. 

Cata nevoie de afectiune au ele, animalele, si cata nevoie de aceeasi afectiune neconditionata avem si noi. 

Printr-o ciudata coincidenta mi-am amintit ca exista oameni carora le place sa aiba mai multi parteneri de cuplu. Si ca unii dintre ei probabil se simt valorizati atunci cand partenera oficiala, prietena, afla si de celelalte relatii ale unui astfel de el. Care nu se multumeste cu atat, ci ii face placere sa vada ca femeile alea se bat pentru compania lui (sau buzunarul, masina, renumele, etc) si face tot posibilul ca ele, doua-trei, sau fara numar :)) sa relationeze cumva una cu alta. Problema intervine cand una dintre aceste dubluri nu vrea sa coopereze in acest joc schizoid. Fireste, oficiala se zbate sa castige exclusivitatea cui n-o merita, dar ea se afla deocamdata in zona aia in care il crede pe acel el si este aproape convinsa ca sta langa un inger. Pana la proba contrarie, care nu intarzie sa apara, mai devreme sau mai tarziu. Dar frustrarea el-ului (sic!) ramane si probabil ca nu va ierta usor pe aceea care nu joaca dupa cum fals ii canta, si pe care o doare la basca si nici acolo de sforile pe care el se cazneste din rasputeri sa le traga, pentru a-si mai alimenta orgoliul cu oarece carburant. 
Macar Husky e sincer, loial, si necuvantator.

3 comentarii:

  1. Cat de frumos...asa este, animalele iubesc neconditionat si sincer...eu acum am grija de o catelusa calcata de masina, ii dau cu pudra de baneocin si ii pun antibioticul in carnita, ca sa poata sa-l ia, o "pacalesc" spre binele ei...multumirea din ochii acestui catel face cat o mie de alte lucruri. Rana deja i s-a inchis si merge binisor, cand ma vede dimineata, sare de bucurie. Si nu asteapta nimic in schimb. Cat despre "oficialele" si "neoficialele" din viata unui EL...cand vad atata superficialitate in jur, ma gandesc uneori unde e dreptatea. Dar, cum bine spunea o prietena a mea, ce oferim noi lumii, aceea vom primi inapoi. Sper ca s-a rezolvat problema cu site-ul. Pupici si catelusului din partea mea. A

    RăspundețiȘtergere
  2. Are niste ochi superbi cainele!"O" sau"neo" ce mai conteaza,eu zic ca "schizoid" e comportamentul celei care accepta situatia deliberat,din punctul meu de vedere de neconceput,daca te respecti.Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate ca ai dreptate, insa am vazut multe femei acceptand, pentru ca au copii cu respectivul, sau pentru avantajele materiale pe care altfel le-ar pierde. Sarbatori fericite si tie!

    RăspundețiȘtergere

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.