vineri, 4 iunie 2010

Oare ce se intampla?

Citesc pe un portal de stiri: "Moneda ungară a înregistrat cea mai mare scădere la nivel mondial, după ce vicepreşedintele partidului Fidesz, Lajos Kósa, a declarat că ţara sa se îndreaptă spre o situaţie asemănătoare cu cea a Greciei. ... De asemenea, Kósa a adăugat că economia ţării se află într-o situaţie mult mai rea decât prevăzuse partidul său. Se pare că obiectivul nostru principal este momentan evitarea falimentului din cauza datoriilor de stat; există şanse foarte slabe să evităm o soartă precum cea a Greciei, deoarece situaţia actuală este mult mai gravă decât am crezut iniţial, a declarat Kósa în cadrul unei conferinţe la Budapesta. ...Vicepreşedintele Fidesz a adăugat şi că în sectorul administrativ există situaţii în care salariile pe luna iunie nu vor putea fi plătite."

In ograda altor state situatia economica este la fel de "roz" - vezi Spania, Grecia, Italia. Acum, deodata, Ungaria se vede peste noapte in incapacitate de plata. La noi, situatia este foarte asemanatoare, in sensul ca peste noapte, adica dupa ultima vizita a delegatiei FMI, totul a inceput sa se prabuseasca.

E drept ca nu ma pricep la politica si nici la economie, si ca nici nu am nu stiu ce informatii mai mult sau mai putin secrete, dar mi se pare evident ca ulterior acestei vizite ceva e musai sa se schimbe. Dezvaluirile curg lanţ, cum spune presa, corabia guvernului (eu as spune corabia minciunilor si a coruptiei, pentru ca ma indoiesc ca de acum incolo va mai fi vreodata la fel ca inainte, indiferent de partidul de la putere) se scufunda, pentru prima oara in ultimii 20 de ani unele lucruri care se spun se si fac, pentru prima oara in istoria post-decembrista vad oameni demisi pentru ca au mintit, pentru ca au facut afaceri cu statul cand pozitia oficiala nu le permitea si vad oameni care pleaca din administratie de buna voie. Unii, pleaca de pe corabia puterii in cea a opozitiei, prea cruzi, poate, la minte, ca sa inteleaga ca schimbarile de acum vizeaza orice putere viitoare, nu doar un anumit partid.

Dar dincolo de asta, ce se intampla cu Europa? Daca ar fi sa cred in teoria conspiratiei, as zice ca SUA, sau poate cei care conduc lumea, doresc sa clatine UE. Ce sa zic?! Deocamdata se pare ca le-a cam reusit.

Pentru prima data in viata imi pare rau ca nu am asa, niste puteri paranormale prin care sa ma pot preface in musca si sa ma asez pe umarul lui Base cand discuta cu cei de la FMI.

P.S. Alta stire: „Anul trecut, Grupul Bilderberg s-a reunit în oraşul Vouliagmeni, situat la sud de Atena. La întâlnire au participat Guvernatorul Băncii Naţionale a Greciei şi miniştrii greci de Finanţe şi de Afaceri Externe. Câteva luni mai târziu, Grecia s-a aflat în pragul falimentului şi Atena a fost cuprinsă de flăcări. Aşa că: succes Madrid!”, scrie jurnalistul Charlie Skelton pe un blog „The Guardian”.

sursa: http://www.realitatea.net/misteriosul-grup-bilderberg-se-reuneste-joi-in-spania_716693.htmlNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.