miercuri, 21 aprilie 2010

Vulcanul, episodul 2


Gasesc pe net tot felul de articole cu acest subiect. Unul din ele, pe o pagina a agentiei de turism Klever Travel, mi-a placut mult. Spicuiesc:

Haz de necaz
Grecia este astazi intr-o mediatizata criza financiara macroeconomica, Islanda a fost prezentat ca "primul stat falimentar" al Crizei economice. Ei bine, nici Grecia nici Islanda nu vor renunta la lupta si la mandria nationala. Unii spun ca islandezii, atunci cand nimeni nu le mai dadea nici o sansa sa-si revina, si-au exprimat o ultima dorinta: sa li se imprastie cenusa deasupra Europei...

Iar una dintre conversatiile ‚interceptate’ la inceputul Crizei Norului Vulcanic se desfasoara in limba engleza intre Britanici si Islandezi (ultimii fiind datori catre cei dintai). Scurta conversatie isi pierde complet savoarea la orice incercare de traduycere: 
UK: "What is this crap you"re sending over?"
Iceland: "Well, it"s what you asked for isn"it it?"
UK: "We said CASH, not ASH, you morons!"
;-)
Mai mult, se pare ca George W. Bush a fost auzit declarand (fara vreun microfon in fata):  "The US needs to bomb all of Iceland"s volcanoes into submission! Iceland possess some secret WMD! Iceland must be stopped”.  ;-)
Lasand gluma deoparte, pe surse se aude deja ca Norul de Cenusa si Praf vulcanic a fost, de fapt, evenimentul de lansare Dacia DUSTER! Acest BTL de mare efect, a fost gandit de o echipa de strategi in comunicare din orasul Vulcan, Hunedoara...
Romanii, si iata nu numai noi, oamenii in general au stiut mereu sa faca haz de necaz. Prin umor, printr-o gandire creativa am reusit sa iesim din situatii dificile intotdeauna mai puternici. Ca, nu-i asa, ce nu te omoara, te intareste!


 
Si totusi... In ultimii ani am vazut tsunami, am experimentat inundatii, cutremure devastatoare - foarte recent, acum vulcani in plina activitate. Mama Pamant isi revarsa tensiunile acumulate in scoarta cum stie ea mai bine, si asta ma face sa-mi amintesc ca stam pe o coaja de portocala, scoarta terestra, care aluneca pe o mare interioara de lava topita, pe ceea ce se numeste astenosfera. Si asta ma face sa ma gandesc ca suntem micuţi, micuţi  de tot in faţa ei, a Naturii. 

De ce se petrec toate astea? Stiu si eu? Experimentele ca sa aflam ce este Big Bangul, poluarea generata de ceea ce ne place sa numim cu atata mandrie civilizatie, calatoria noastra prin Univers, prin zone de frecvente diferite, Era Varsatorului - aceasta Apocalipsa in direct, despre care esoteristii spun ca face trecerea de la treapta vibrationala de 666 Hz la 17000 Hz, ca trecem de la Kali Yuga la Ananda Kali, de la epoca cea mai neagra a omenirii, la inca o Epoca de Aur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.