miercuri, 28 aprilie 2010

Despre cum inlaturam mirosul neplacut al corpului

sa va spun cum sa nu aveti un miros urat de transpiratie (unele persoane oricat s-ar spala, emana un miros de ceapa prin transpiratie - este ceva hormonal) si/sau de picioare nespalate (care de fapt, sunt spalate, dar... la fel ca si subtiorile, elimina o transpiratie plina de toxine).

Zilnic, dupa toaleta de dimineata si de seara, in care folositi apa si sapun antibacterian, umeziti un tampon de vata, din acela mic, pentru demachiere, in apa cu bicarbonat de sodiu - poate fi exact din cel alimentar. 50 ml de apa si un varf de lingurita de bicarbonat este de ajuns. Cu acel tampon umeziti pielea de la subtiori si dintre degetele de la picioare si lasati asa, nu stergeti pelicula fina de apa de pe piele.

In cateva zile transpiratia dv. va capata alt miros - mirosul nu se elimina complet, dar se schimba si nu mai este neplacut sau intepator. Insa metoda trebuie folosita mereu, altfel reveniti la starea de dinainte.

Bicarbonatul poate fi folosit si pentru halena bucala care provine strict de la placa bacteriana din gura. Dupa ce v-ati spalat pe dinti si ati folosit ata dentara in special in spatiile dintre masele, va clatiti bine cu apa cu bicarbonat, faceti si gargara - timp de 1-2 minute. Sau chiar amestecati putin bicarbonat in pasta de dinti cand va spalati.

Insa repet, metoda functioneaza numai daca halena provine de la bacteriile din gura, presupunand ca nu aveti nici o carie. Daca este de la stomac, de la bila, sau de la o sinuzita veche si netratata, metoda aceasta nu va da nici un rezultat, trebuie mers la un medic internist si rezolvata cauza halenei bucale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.