duminică, 14 februarie 2010

Femeia (de Valentine's Day)


Citeam intr-un blog pe care il urmaresc, ca femeia este de doua feluri: vintage, sau de moda veche, si moderna. Si autoarea acelui articol descria fiecare categorie, pe prima, ca fiind genul de femeie clasica, buna gospodina, cu sapte maini, daca se poate, care-si asculta sotul fara sa cracneasca, dar... atentie! :) care ia deciziile cele mai importante ale casei. Ceea ce eu sincer ma indoiesc ca poate face, pentru ca am o mama-vintage si in afara de umilinte si calcari in picioare, si la propriu dar mai ales la figurat, nu a experimentat in casnicie.

Femeia moderna este descrisa ca o fortoasa, baietoasa si independenta financiar, cu 2 joburi, dar care are casa la fel de curata ca prima. Are si prieten, nu neaparat sot, care cica - ha! - ar fi mandru de ea. Asta poate unul care accepta sa-i fie stirbit din mandrul ego, de catre o femeie puternica. In fericitul caz in care exista asemenea tip de barbat.

Totusi, femeia, asa cum o vad eu, este o combinatie dintre cele doua. Uneori primeaza femeia de tip Eva, suspusa, provenind din coasta lui Adam, care-i accepta autoritatea chiar si cand nu are dreptate, care aduce multi bani in casa, care tine casa si copiii, care poate sta si singura, dar nu vrea, pentru ca simte nevoia organica de a fi alaturi de cineva pe care il considera jumatatea ei, sau pentru ca ii pasa prea mult de gura lumii.

In altele predomina femeia-Lilith, cea egala barbatului, cea care nu depinde de partener, care poate fi singura si ii este la fel de bine, sau mai bine decat cu prieten.

Presupun ca stiti povestea din Zohar, ca mai intai Dumnezeu a facut doi oameni din lut, pe Adam si pe Lilith, femeia lui. Insa Adam avand accese de superioritate, pe care Lilith nu i le tolera, povestea (scrisa de un barbat, cum altfel? :)) ) spune ca Dumnezeu o blestema pe Lilith si o da de sotie lui Satan, dupa care il adoarme pe Adam... si restul il stiti.

Cu alte cuvinte femeia-Lilith e data dracu' si-a naibii :))))) lol pe cand Adam, la urma urmei, doarme pe el in papuci :))))

In orice caz, fie ca sunteti Eve, Lilithe, Adami sau Satani, iubiti-va mult si fiti fericiti!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.