duminică, 10 ianuarie 2010

Roata timpului

Bine ca nu ma culcasem, eu, care de obicei la zece sunt in pat deja. A sunat telefonul. M-am ridicat de pe scaun dezlipindu-ma de pe net :) apoi am vazut ca numarul nu-mi era cunoscut. Am răspuns șovăitor. La celalalt capăt al firului era o mare surpriza, si foarte, foarte placuta! :) O fosta colega de facultate, Sorina. Sorina, pe care mi-o amintesc plina de viata, bruneta, temperamentala. Deodată, o bucla a timpului a revenit, totuși pe alte coordonate. Au trecut mai bine de douazeci de ani de cand nu ne-am vazut. Acum, parca mi-e dor de fiecare banca de prin amfiteatre, de fiecare colt teşit de catedra, de holurile niciodata bine luminate ale universității, ale Bucurestilor amintirilor mele de studenta, ale Bucurestilor care mereu a avut un cuvânt important de spus in viata mea. Studenția, prima iubire, intermezzo-ul in jurnalistica, mofturile de scriitoare SF, cea mai mare iubire, cel mai frumos vis. Sorina, tânjesc dupa serile de la Orsova, iti amintesti? Precis nu ai avut cum sa uiți. Cate amintiri avem de depanat...

anul I de facultate. Sorina este cea din dreapta, cu alb si negru.

2 comentarii:

  1. Dupa ce ti-am citit post-ul, am dat peste un articol, iar paragraful ce urmeaza mi s-a parut un "raspuns" la cele scrise de tine:
    " ... senzatia ca mergem inapoi in timp se manifesta prin intalnirea neasteptata cu prieteni foarte vechi din trecut, cu care chiar tinem legatura sau ii intalnim din cand in cand, apoi mergem mai departe. Ne conectam cu cei care ne stiu de atunci. Ne conectam cu cei care reaprind planurile sufletului ..." "Ne realiniem cu aceste energii vechi din interiorul nostru, in toate modurile, inainte de a trece la o noua faza de creatie si experimentare."

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Cristina, :) intr-adevar, se potriveste perfect. Cred ca sufletul face aceste conexiuni cu trecutul, cu oamenii de care suntem legati intru bine si afectiune, pentru a-si inmulti energia si a merge mai departe.

    RăspundețiȘtergere

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.