marți, 22 decembrie 2009

Dr. Pygmalion (1)

- serial mitico-fantastic, inspirat de stilul lui Terry Pratchett şi nu numai -
Orice asemănare cu realitatea o face cititorul, pe propria răspundere :)

Bucata de marmură informă se lăsă moale în mâinile lui Pygmalion. El o atinse uşor, încercând să ghicească femeia splendidă de sub maldărul încă neclar de piatră.  Apoi se uită lung la ea şi îi descoperi ochii de tăciune aprins, ca şi ai lui. Din noaptea ochilor lor haosul porni să nască jerbe de foc şi fluvii de stele iar Galateea prinse viaţă. Se priveau cu nesaţ, se căutau, privirile lor năşteau fulgere, lumini şi spaţii. Eonii începeau de sub genele ei iar genunile ochilor bărbatului revărsau fericire şi viaţă în ochii ei.
Zilele treceau. Galateea se transforma, încet. Stelele din priviri explodau în supernove de câte ori privirea i-o întâlnea pe a lui Pygmalion. Îl aştepta ca din cer, nemişcată pe piedestalul de marmură. Într-o seară, lumina ochilor lui o scăldă într-o baie de iubire şi piatra se topi. O inimă începu să pulseze cald, ritmic, alungând răcoarea marmurei.

Galateea închise cartea cu legende, nu fără să fie încântată de inspiraţia şi talentul autorului. Era somnoroasă. Călătorise toată noaptea şi acum aştepta, flămândă, însetată şi obosită, pe bancheta de lângă uşa doctorului Pygmalion. Templul lui Asclepios era amorţit la ora aceea, abia veniseră câteva sclave nubiene să steargă de praf pardoselile de obsidian. 

Totul începuse cu o căzătură zdravănă, prin vară, şi ajungând la un fost discipol al lui Pygmalion, o trimise la el, convins fiind că principala ei problemă se afla în textura marmurei din care era făcută. Pygmalion întârzia să apară şi o nubiană îi sugeră că acesta nici nu avea să vină în ziua aceea, plecat fiind la o conferinţă pe Proxima Centauri. Galateea rămase descumpănită la auzul veştii. Ce să facă? De tras la un han, nu avea destule drahme, iar din ofrandele aduse lui Asclepios nu putea să ia. Nu vedea nici o ieşire din impas. Să stea o zi la verişoara ei, Bel Imperia, adeptă a lui Asclepios şi femeie cu vază în aparatul administrativ al cetăţii, nu era o idee rea, dar asta însemna să aştepte până pe la 5 după amiază, şi abia se luminase de ziuă. 
Galateea se foi în scaunul confortabil cu termoreglare automată, care îşi schimbă culoarea după starea ei de spirit. Acum era maroniu, ca şi gândurile care o străbăteau. Nubiana, văzând-o atât de derutată, intră la Pitia, preoteasa şefă din acea aripă a templului, să întrebe dacă doctorul Pygmalion avea să vină în ziua aceea la templu. Da, auzi Galateea răspunsul, da, venise din Proxima Centauri cu o seară în urmă. Scaunul Galateei redeveni roz fosforescent cu irizaţii indigo.
Între timp lumea se cam adunase la uşa cabinetului. Citise CV-ul doctorului pe reţeaua naţională de ştiri, trimis de calculatorul central galactic, la solicitarea ei, pe internet. Era un templu faimos, dar reputaţia lui Pygmalion depăşea cu mult în faimă graniţele planetei. Nu-şi făcea griji, era convinsă că de data asta avea să-şi schimbe, în sfârşit, forma şi să înlocuiască marmura asta greoaie metamorfozată în Precambrian cu un material mai modern, poate ceva pe bază de reţele neuronale, nu ştia precis, doar nu ea era medicul. 

Apoi lumea din jur începu să freamăte. Suflul navetei lui Pygmalion se simţi prin geamul deschis. Maşina de zbor, de formă lenticulară, se opri brusc în aer, apoi ateriză vertical şi silenţios în faţa templului, reducându-şi fluorescenţa şi devenind verde smarald. Din ea coborî un tânăr nu foarte înalt, cu tenul deschis dar cu părul şi ochii negri. "Mmm, ce copil pare", gândi Galateea, neputându-şi dezlipi ochii de la chipul juvenil al doctorului. "Hei, eu sunt", voia să-i spună din priviri, "cu mine ai vorbit acum câteva zile în VR3*".
El privi distrat la cei care-l aşteptau, apoi se opri asupra Galateei preţ de mai multe secunde.

- to be continued -


*VR3 = aparat de emisie/recepţie virtual reality tridimensional, asemănător unui videotelefon.     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ai ceva de spus, indrazneste :)

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.